Veel gestelde vragen

Bestelproces & betaling

Hoe verloopt het bestelproces?
1. Vul het aanvraagformulier in bij jullie favoriete kaart. Kies je aantal en de prijs wordt berekend.
2. Je ontvangt de offerte op basis van jullie wensen.
3. Om de kwaliteit en kleur te zien sturen we voorbeeldkaartje(s) ter inzage.
4. Je ontvangt een online akkoord verzoek met daarna een specificatielijst voor o.a. de teksten.
5. Na ontvangst van de lijst ontvang je het ontwerp en de factuur.

Na de geboorte
6. Wij ontvangen de laatste gegevens per mail en passen het ontwerp aan. Na jullie akkoord en de betaling van de factuur gaan we ermee aan de slag.
7. De kaartjes ontvang je tussen de 2 en 5 werkdagen dit is afhankelijk van de bewerkelijkheid van de kaart. Jullie ontvangen de track en trace code zodat je het pakket kunt volgen.

Ontwerpen

Uit welke kleuren kunnen we kiezen?
Uit alle kleuren van de regenboog. Folie zoals goud en zilver, irisdruk  (2 of meer kleuren in een verloop) of een fluor/neon kleur. Wij gebruiken zo’n 30 eigen kleuren maar uiteraard is het ook mogelijk dat je je eigen pms kleur doorgeeft. Of een kleurstaaltje stuurt van bijvoorbeeld de kleur van de muur van de babykamer. Dan zoeken wij de best passende kleur erbij.

Wat is de papierkwaliteit van Letterpers?
Wij drukken alleen op het mooiste papier, 100% katoen papier in de diktes 300 gram en 600 gram. Om het helemaal af te maken hebben we speciaal enveloppen laten maken van exact hetzelfde papier waardoor het een hoogwaardig kwaliteit setje is. Een voorbeeld van onze papiersoorten zie je op deze pagina.

Proefdruk
Wij sturen het ontwerp als pdf. Een papiervoorbeeld en kleurvoorbeeld ontvangen jullie per post. Een echte proefdruk van je kaartje in Letterpers is mogelijk. De kosten hiervoor beginnen bij 150 euro en kan oplopen tot ongeveer 500 euro. Dit is afhankelijk van de gekozen kaart. Onze kaartjes zijn handwerk en voor 1 kaartje moeten wij onder andere drukplaatjes maken, kleur mengen en de pers instellen.

Geboortekaartjes huisstijl of Trouwhuisstijl
We kunnen naast je geboortekaartje ook kraamborrelkaartjes, bijpassende enveloppen, doopsuikerdoosjes- of labels, sluitzegels etc. voor je ontwerpen en drukken.

Kan Letterpers mijn eigen ontwerp drukken?
Ja, we kunnen ook jouw eigen ontwerp drukken. Het ontwerp ontvangen wij graag drukklaar met de volgende specificaties:

– kleurgescheiden
– letters in lettercontouren
– met snijtekens
– 3 mm afloop
– in pdf
– benoeming Pantone Uncoated kleur in mail

Letterpers technieken
Wat is een preeg? Wat is een irisdruk? Hoe werkt een diepdruk?
Bij letterpers zijn er veel verschillende technieken mogelijk. Kijk hier voor alle mogelijkheden en uitleg.

Bestaand kaartje wijzigen en welke ontwerpen zijn mogelijk?
Wij kunnen veel voor jullie maken, denk aan:
– een bestaand ontwerp maar met een andere kleur of aangepast lettertype
– een combinatie van bestaande ontwerpen

Afbeeldingen van collega drukkers en plaatjes die van internet zijn gehaald kunnen we niet drukken i.v.m. copyright.

Foto’s op de kaarten
We kunnen foto’s in Letterpers drukken. Dit geeft wel een ander effect dat ‘gewoon’ printen. Daarom kunnen we foto’s nu ook printen op 300 of 600 gram katoen papier.

Procesduur

Wanneer bestel ik de geboortekaarten?
Wij raden aan om tijdig te beginnen om contact met ons op te nemen, rond de 32 weken (maar mocht je bijna bevallen, dan ben je ook van harte welkom). Er is dan voldoende tijd voor de offerte en de opmaak van het ontwerp. Vanaf 36 weken mag jullie kindje al geboren worden. Als jullie baby iets eerder is, dan heb je alles geregeld. Het ontwerp staat klaar en wij ontvangen graag de geboortegegevens via info@letterpers.nl. Levertijd is tussen de 2 en 5 werkdagen na akkoord op de laatste versie, dit is afhankelijk hoe bewerkelijk het kaartje is. Ben je benieuwd naar onze drukmethode? Op onze site onder ‘de drukkerij’ krijg je een impressie, de kaarten worden per stuk gedrukt en worden dus niet digitaal geprint.

Wanneer bestel ik de trouwkaarten?
Trouwkaarten wil je graag bijtijds versturen. Volgens de etiquette is dit 6 weken voor de trouwdatum. Het maken van het ontwerp kost vaak meer tijd dan geboortekaarten, omdat er meerdere versies gemaakt worden voor bijv. dag- en avondgasten. Wij raden aan 12 weken voor de grote dag te starten. Er is dan tijd om jullie te adviseren en het ontwerp perfect te krijgen. We hebben meestal rond de 4 weken nodig om het ontwerp voor jullie op te maken inclusief correctierondes. Dit is even afhankelijk van het ontwerp proces. De levertijd is tussen de 8 tot 12 werkdagen na akkoord op de laatste versie, dit is afhankelijk hoe bewerkelijk het kaartje is. Ben je benieuwd naar onze drukmethode? Op onze site onder ‘de drukkerij’ krijg je een impressie, de kaarten worden per stuk gedrukt en worden dus niet digitaal geprint.

Prijs
De prijs zie je staan als je de foto opent. Vul het gewenste aantal in en je ziet de kaartprijs.

Copyright

Ontwerpen en copyright
Op alle ontwerpen en illustraties van Letterpers zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Ook zullen wij geen andere ontwerpen van andere ontwerpers kopiëren. De klant vrijwaart Letterpers voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op de door de klant verstrekte materialen of gegevens die bij de opdracht op of in het Letterpers product worden verwerkt.

Komt er een logo op de kaart?
Om onszelf auteursrechtelijk te beschermen staat het logo op de kaart, heel subtiel. Kaarten die op de achterkant ook een drukgang hebben zullen we het niet plaatsen. We hebben dit bewust zo klein mogelijk geplaatst. Het is helaas niet mogelijk om deze naamsvermelding te verwijderen.

Sending to other countries
We love to make your cards if you live abroad. We already made birth announcements and wedding invitations for people all over the world. Price, advice and shipping information is published here.

Contact

Langskomen of een voorbeeldkaartje ontvangen?
Jullie zijn van harte welkom in de studio in Amersfoort. Samen kunnen wij jullie droomkaartje ontwerpen. Of wij sturen voorbeeldkaartjes naar je toe, zodat je de kwaliteit kunt bekijken en het kaartje in het ‘echt’ kunt voelen. In beide gevallen sturen wij vooraf een offerte zodat jullie een prijsindicatie hebben. Het gesprek in de studio duurt gemiddeld een uur.

Levertijd en verzending

Levertijd geboortekaartjes
De levertijd ligt er even aan hoeveel kindjes er tegelijk worden geboren. Omdat we handwerk leveren van hoge kwaliteit ligt de levertijd tussen de 2 en 6 werkdagen. Het is mogelijk om een spoedbestelling te plaatsen. Dit is even afhankelijk van de bewerkelijkheid van het kaartje. De extra kosten zijn 10% van de totaalprijs. Mocht je de kaartjes de dag van geboorte willen versturen? We adviseren je dan om het kaartje voor geboorte te laten drukken en zelf de datum erop te stempelen. Vooral in België wordt dit veel gedaan en is een mooi alternatief om je kaartjes snel te versturen.

Levertijd trouwkaarten
Na ontvangst van de betaling en akkoord op het definitieve ontwerp worden tussen de 8 en 12 werkdagen de kaarten via PostNL of Fadello verstuurd. Enveloppen kunnen wij in overleg eerder sturen.

Enveloppen vooraf ontvangen
We raden je aan om de enveloppen eerder naar je toe te laten sturen door ons. Dan kun je op je gemak de enveloppen schrijven of printen.

Verzending
We verzenden onze pakketten via PostNL of Fadello. Jullie ontvangen een track en trace code zodra het pakket op de post gaat.

Drukt Letterpers tijdens de vakantie periode?
Wij werken wel in de vakantieperiode. Er kunnen alleen geen spoedbestellingen geplaatst worden. Door de lagere bezetting bij PostNL durven wij geen snelle levertijd te garanderen.

Pers vol?
Het komt regelmatig voor dat de pers vol is. De planning bekijken wij wekelijks. Verzeker jezelf van een plaatsje door tijdig te reserveren.

Postzegels
Kaarten tot 10 x 21 cm kunnen jullie versturen met 1 postzegel. Bij een A5 formaat (een halve A4) heb je twee postzegels nodig.

Als extra service bieden we je de afbeelding van je geboortekaartje aan zodat je bij PostNL hier postzegels van kunt laten maken zodat het een compleet setje is.