Veel gestelde vragen

Hoe verloopt het bestelproces bij kaarten op maat?
1. Vul het aanvraagformulier in bij jullie favoriete kaart. Kies je aantal en de prijs wordt berekend.


2. Je ontvangt de offerte op basis van jullie wensen.


3. Om de kwaliteit en kleur te zien sturen we voorbeeldkaartje(s) ter inzage.


4. Je ontvangt een online akkoord verzoek met daarna een specificatielijst voor o.a. de teksten.


5. Na ontvangst van de lijst ontvang je het ontwerp en de factuur.
Wat moet ik doen na de geboorte?
6. Stuur ons de laatste gegevens per mail en passen het ontwerp aan. Na jullie akkoord en de betaling van de factuur gaan we ermee aan de slag.


7. De kaartjes ontvang je tussen de 2 en 5 werkdagen dit is afhankelijk van de bewerkelijkheid van de kaart. Jullie ontvangen de track en trace code zodat je het pakket kunt volgen.

Kan ik een bestaand ontwerp aanpassen of combineren?
Wij kunnen veel voor jullie maken, denk aan:
– een bestaand ontwerp maar met een andere kleur of aangepast lettertype
– een combinatie van bestaande ontwerpen
Afbeeldingen van collega drukkers en plaatjes die van internet zijn gehaald kunnen we niet drukken i.v.m. copyright.

Uit welke kleuren kunnen we kiezen?
Uit alle kleuren van de regenboog. Wij gebruiken zo’n 30 eigen kleuren. Maar je kunt ook een kleurstaal van bijv de Praxis of ander bouwbedrijf toesturen en dan zoeken wij de best passende kleur erbij.

Wat is de papierkwaliteit van Letterpers?
Wij drukken alleen op het mooiste papier, 100% katoen papier in de diktes 300 gram en 600 gram. Om het helemaal af te maken hebben we speciaal enveloppen laten maken van exact hetzelfde papier waardoor het een hoogwaardig kwaliteit setje is. Een voorbeeld van onze papiersoorten zie je op deze pagina.

Wanneer begin ik met de geboortekaartjes?
Wij raden aan om tijdig te beginnen om contact met ons op te nemen, rond de 32 weken (maar mocht je bijna bevallen, dan ben je ook van harte welkom). Er is dan voldoende tijd voor de offerte en de opmaak van het ontwerp. Vanaf 36 weken mag jullie kindje al geboren worden. Als jullie baby iets eerder is, dan heb je alles geregeld. Het ontwerp staat klaar en wij ontvangen graag de geboortegegevens via info@letterpers.nl. Levertijd is tussen de 2 en 5 werkdagen na akkoord op de laatste versie.

Wanneer verstuur je de trouwkaarten?
Volgens de etiquette is dit 6 weken voor de trouwdatum. Het maken van het ontwerp kost vaak meer tijd dan geboortekaarten, omdat er meerdere versies gemaakt worden voor bijv. dag- en avondgasten. Wij raden aan om 12 weken voor de grote dag te starten. Er is dan tijd om jullie te adviseren en het ontwerp perfect te krijgen. We hebben meestal rond de 4 weken nodig om het ontwerp voor jullie op te maken inclusief correctierondes. Dit is even afhankelijk van het ontwerp proces. De levertijd is tussen de 5 tot 8 werkdagen na akkoord op de laatste versie.

Krijg ik ook een proefdruk?
Ja, wij sturen het ontwerp als pdf per mail. Een voorbeeld van het papier en de kleuren ontvangen jullie per post. Een echte proefdruk van je kaartje in letterpers is mogelijk. De kosten hiervoor beginnen bij 150 euro. Letterpers kaartjes zijn handwerk en voor 1 kaartje moeten wij drukplaten maken, de kleur mengen en de pers instellen.Hoe werkt het: offerte tot kaarten?

Hoe worden de kaarten gemaakt?
Op onze site onder ‘de drukkerij’ krijg je een impressie, de kaarten worden per stuk gedrukt en worden dus niet digitaal geprint.  

Kan ik ook een eigen ontwerp aanleveren?
Ja, we drukken graag jouw eigen ontwerp. Aanleverspecificaties vind je hier.

Komt er een logo op de kaart?
Om onszelf auteursrechtelijk te beschermen staat het logo op de kaart, heel subtiel. Kaarten die op de achterkant ook een drukgang hebben zullen we het niet plaatsen. We hebben dit bewust zo klein mogelijk geplaatst. Het is niet mogelijk om deze naamsvermelding te verwijderen. Eigen ontwerpen worden zonder letterpers logo gedrukt.


Rust er copyright op de ontwerpen?
Op alle ontwerpen en illustraties van Letterpers zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Dat doen wij uiteraard ook niet bij ontwerpen van andere ontwerpers.

Wat is een preeg?
Wat is een preeg? Wat is een irisdruk? Hoe werkt een diepdruk? Logisch dat jij je dit afvraagt.
 Bij letterpers zijn er verschillende technieken mogelijk. Kijk hier voor alle mogelijkheden en uitleg.


Does Letterpers ship to other countries
Yes we do, information is published here.

Langskomen of een voorbeeldkaartje ontvangen?
Jullie zijn van harte welkom in de studio in Amersfoort. Samen kunnen wij jullie droomkaartje ontwerpen. Of wij sturen voorbeeldkaartjes naar je toe, zodat je de kwaliteit kunt bekijken en het kaartje in het ‘echt’ kunt voelen. In beide gevallen sturen wij vooraf een offerte zodat jullie een prijsindicatie hebben. Het gesprek in de studio duurt gemiddeld een uur.

Wil je de kaartjes eerder dan de reguliere druktijd  versturen?
Het is mogelijk om een spoedbestelling te plaatsen. Dit is even afhankelijk van de bewerkelijkheid van het kaartje. De extra kosten zijn 10% van de totaalprijs.Mocht je de kaartjes de dag van geboorte willen versturen? We adviseren je dan om het kaartje voor geboorte te laten drukken en zelf de datum erop te stempelen. Vooral in België wordt dit veel gedaan en is een mooi alternatief om je kaartjes snel te versturen.

Enveloppen eerder ontvangen
Dat kan. Wij sturen de enveloppen graag eerder naar je toe. Dan kun je op je gemak de enveloppen schrijven of printen.

Post.nl
We verzenden onze pakketten via PostNL. Jullie krijgen een track en trace code zodra het pakket op de post gaat.


Drukt Letterpers tijdens de vakantie periodes?
Jazeker. De drukkerij heeft het hele jaar door een goede bezetting.

Hebben jullie tijd?
Het komt regelmatig voor dat de pers vol is. De planning bekijken wij wekelijks. Verzeker jezelf van een plaatsje door tijdig te reserveren.

Hoeveel postzegels moet ik erop plakken?
Kaarten tot 10 x 21 cm kan je versturen met 1 postzegel. Bij een A5 formaat (een halve A4) heb je twee postzegels nodig. Voor de velours kaarten geldt het dubbele aantal aangezien het extra dik papier is. Als extra service krijg je een kleine afbeelding passend bij de kaarten. Dit bestand kan je gebruiken om bij PostNL persoonlijke postzegels te bestellen.

Scroll naar top