Tiny Risselada

Tiny_Risselada_letterpers_bloominspiration_DSC1163_zw

Hoe is Letterpers ontstaan en wie is Tiny?

“Vanaf groep 3 wist ik het al, ik wil ontwerper worden. Op de basisschool waren vooral de werkstukken favoriet om te maken en tekende ik volop. Vanaf mijn 14e ben ik gaan schilderen met olieverf zodat ik werd toegelaten op de Kunstacademie ArtEZ. Als een vis in het water heb ik daar 4 jaar dag en nacht rondgelopen. Na een stage bij het grootste ontwerp bureau ter wereld, Pentagram in Londen heb ik gewerkt bij twee verschillende ontwerpbureau’s in Amsterdam.”

“Op een gegeven werd ik zwanger en had ik een mooi geboortekaartje ontworpen voor mijn dochtertje. Dit wilde ik op een bijzondere manier laten drukken. Mijn Ierse collega wees me op Letterpress, boekdruk wat steeds hipper werd in Amerika. In Nederland kon ik dit nergens vinden en heb een kleine Adana handdegeltje gekocht in Engeland en ben een jaar later zelf mijn trouwkaart gaan drukken. Hier was ik zo enthousiast over en starte een blog over deze prachtige manier van werken met inkt en letters. De eerste aanvragen kwamen al snel binnen en in no-time kon ik het niet meer alleen aan en vond ik een prachtig plekje in de oude Prodentfabriek in Amersfoort, om verder uit te breiden.”

“Onze kaarten worden nog steeds ambachtelijk gedrukt en elk kaartje wordt op wensen van de ouders ontworpen. Zo is geen dag hetzelfde en is het altijd weer een uitdaging om een prachtig nieuw ontwerp te maken voor een kindje of een bruidspaar.”