Welkom in het Stadsatelier en galerie, hier kan je zelf kunst maken of kopen.

Ga zelf experimenteren

Je kunt grafische lessen volgen zoals letterpers, etsen, houtsnedes, linoleum, boekbinden en papierscheppen. Onze kundige docenten kunnen jou alles vertellen over hun favoriete ambacht.

Stadsatelier grafiek workshop lessen houtsnede ets letterpers letterpress lino werkplaats MilouDijkstraFotografie Dartel033 33
Stadsatelier workshop grafiek amersfoort bedrijfsfeestje

Partytime!

Ook ben je van harte welkom voor kinderfeestjes, vergaderingen en vrijgezellenfeestjes. In overleg komen we tot een mooi programma, afgestemd op jullie wensen.

Stadsatelier workshop grafiek amersfoort Botanical monoprint 2

Huur het atelier om vrij in te werken

Het Stadsatelier is een inspirerend atelier voor professionals, hobbyisten en leerlingen van onderwijsinstellingen. Een heerlijke ruimte om te experimenteren.

Stadsatelier workshop grafiek amersfoort Linodruk

Galerie

Zoek jij een kunstwerk? Of een mooi cadeau om te geven aan een geliefde? Iets waar er geen twee van zijn. En met de hand gedrukt door een kunstenaar?

Leerlijn Ambachten

Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen in Amersfoort kunnen deelnemen aan de leerlijn Ambachtelijk werken aan de Eem. Dit wordt vanuit NEOS en vanuit de school geregeld. De klassen komen in het Stadsatelier voor een leerzame maar vooral inspirerende workshop.

Stadsatelier workshop grafiek amersfoort Botanical Leerlijn ambachten groep3 4 basisschool

Basisschool Groep 3/4 

Overal zijn letters om je heen en als je in groep 3 komt, leer je om daar woorden van te maken. In dit project kijken leerlingen naar typografie en ervaren ze het ambachtelijk proces van letterdruk in een grafische werkplaats vol drukpersen.

Stadsatelier workshop grafiek amersfoort Leerlijn ambachten basisscholen

Basisschool Groep 7/8

Museum Flehite en Archief Eemland hebben een prachtig collectie afbeeldingen van de stad Amersfoort. Herkennen de leerlingen de plekken in de stad? Tijdens de workshop maken leerlingen een afbeelding van hun plek in Amersfoort in het  Stadsatelier, met de moderne diepdruk techniek tetradruk.

Stadsatelier letterpers cadeaubon IMG 2898
Cadeaubon

Wie maak jij blij met een cadeaubon voor één van onze workshops? Nog leuker is om samen een workshop te doen en geef elkaar het kunstwerk wat je hebt gemaakt cadeau! Alles uit de webshop kan je aanschaffen met deze prachtige bon.

Stadsatelier
Geef jezelf leerzame ervaring 

Dat kan natuurlijk ook. Prikkel je geest, adem inspiratie in. Je kunt een strippenkaart aanschaffen en dan kan je los de workshops volgen wanneer het jou past. Tijd en data in overleg.

 

Ook handig, je kunt gratis parkeren voor de deur. Heb je vragen over de workshops neem contact op met Tiny via 06 44 19 52 14

Scroll naar boven