Docenten van het Stadsatelier

Inkt, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Alles draait daarom ook om inkt bij ons. Etsinkt, lino inkt, boekdruk inkt, je ruikt het in ons atelier overal. De docenten bij het Stadsatelier vertellen hier graag meer over.

Tiny Risselada – Eigenaresse Stadsatelier en docent Letterpers

In 2004 afgestuurd aan de kunstacademie ArtEZ als grafisch ontwerper. Bij internationale ontwerpbureaus gewerkt en in 2009 begonnen met Letterpers. De unieke combinatie van design en het ambacht boekdruk wat bijna uitgestorven was. In 2020 is daar het Stadsatelier bij gekomen om de liefde voor grafiek te delen en daarnaast in 2020/2021 docent in Boekdruk op de ArtEZ in Zwolle.

‘De geur van inkt, het fysiek vasthouden van letters, het papier en de samenwerking met de drukwerk en je handen. Even weg vanachter je bureau. Deze prachtige ervaring wil ik graag met je delen. Ik geef les in letterzetten met houten of met loden letters en leer je een stukje geschiedenis. Enthousiast geworden? Dan kun je ook zelfstandig aan de slag in mijn atelier. Ik kijk ernaar uit mijn liefde voor deze prachtige ambachtelijke techniek door te geven.’

Stadsatelier workshop letterpress letterpers houten letters 17

Gemma Oosterhof – Beeldend kunstenaar en kunst vakdocent

Alumni Artez Zwolle, illustration design 2021.

Ik ben sinds 2020 eigenaar van mijn eigen kunstpraktijk waar ik mij specialiseer in vrije illustratie, grafische druktechnieken en animatie. Daarnaast werk ik als autonoom kunstenaar aan mijn eigen kunstprojecten.

Sinds een jaar creëer ik workshops en kunstlessen in grafische druktechnieken, illustratie en beeldende vormgeving. Het is voor mij belangrijk om naast mijn eigen werk in contact te staan met andere (beginnende) makers. Het lesgeven in het Stadsatelier is daarom iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen.

Niks is zo fijn als het hebben van ‘vieze’ inkt-handen, het scheuren van papier en het werken op een etspers. De magie van het ambachtelijk drukproces is heerlijk en vraagt alle aandacht. Graag breng ik deze kennis dan ook over. Ik vind het belangrijk om te werken met milieuvriendelijke producten. Daarnaast denk ik graag met de cursist mee. Iedereen heeft zijn of haar eigen doelen en wensen als het gaat om het maken van kunst en dat is dan ook wat voor mij het lesgeven zo leuk maakt.

Gemma Oosterhof ets scaled