Papiersoorten

Letterpers werkt uitsluitend met papier van hoogwaardige kwaliteit

Nieuw in de collectie – 2 kleurig papier

Papier opgebouwd in 2 kleuren naar keuze. Het papier wordt op elkaar geplakt. Door de dikte van 600 gram zie je op de zijkant van de kaarten ook duidelijk de 2 kleuren. Zo creëer je je eigen kleur op snede.

De eerste kaarten worden gedrukt, binnenkort volgen meer voorbeelden!

Een enkele kaart maken wij op 600 grams papier. Een gevouwen kaartje altijd 300 gram, omdat anders de vouwrand breekt. Het dubbelzijdig bedrukken van een 600 grams papier kan heel goed. Door de dikte zie je de kleur op de andere zijde niet. Papier van 600 gram kan je prachtig voorzien van een kleur op de zijkant.

Oud Hollands papier

Geschept papier is papier met een gekarteld. Oud Hollands papier is een klassiek kaartje met een geschept randje. Het is zeer geschikt voor letterpers. De kaartjes kun je gevouwen, met de vouw links of boven of als enkel kaartje bestellen.

Het geschepte papier is alleen verkrijgbaar in 300 gram. Gangbare afmetingen met bijpassende enveloppen zijn:

9 x 13,5 cm
10 x 16 cm
13 x 13 cm

Afwijkende formaten bestellen wij op aanvraag.

100% Katoen papier

De meeste kaarten drukken wij op mooi 100% katoen papier waar we ook exact bijpassende Letterpers enveloppen bij leveren. Alle maten zijn te snijden door de strakke buitenrand, ook labels. De meest bestelde maten zijn:

10 x 15 cm
11 x 17 cm
13 x 13 cm
10 x 21 cm

Deze papiersoort is verkrijgbaar in vele kleuren, bijvoorbeeld met een parelmoerglans  of in het lichtgrijs.

Ruw grijs- en bruinkarton

De Letterpers techniek kan je zelf toepassen op karton papier. Het ruw grijs- en bruinkarton is verkrijgbaar in 600 gram. Ook dit karton kunnen we op veel maten snijden.

Het geeft de kaarten een stoere uitstraling. De kleuren mengen wij met de hand. Heb je een kleur gezien op een off white kaart, en wil je dit op karton gedrukt zien? Dat geeft een kleurverschil door de werking van de verf en het papier. De ontwerpsters begeleiden jullie in het kiezen van een juiste kleur.

Het papier is minder geschikt voor een volvlak, een openvouwbare kaart en ook een preeg kan niet toegevoegd worden, omdat het papier anders breekt.

Fluweel papier

Luxe, dat is de uitstraling van dit fluwelen papier. Het voelt zacht en speciaal. Te gebruiken voor kaarten, maar ook prachtig als trouwmap.

Handgeschept papier

Dit papier is handgeschept. Kijk naar de prachtige structuur. Robuust maar ook klassiek. Afhankelijk van het design kan je alle kanten op.
De papieren kopen wij bij een ambachtelijke papierschepper en papiermolen. Echt alle velletjes zijn verschillend van elkaar.