Papiersoorten

Letterpers werkt uitsluitend met papier van hoogwaardige kwaliteit

100% Katoen papier

De meeste kaarten drukken wij op mooi 100% katoen papier waar we ook exact bijpassende Letterpers enveloppen bij leveren. Alle maten zijn te snijden door de strakke buitenrand, ook labels. Hieronder zie je de meest bestelde maten van het off white papier. Maar er zijn nog andere kleuren waaruit je kunt kiezen. Klik hier voor de kleuren

10 x 15 cm
11 x 17 cm
13 x 13 cm
10 x 21 cm

Nieuw in de collectie – 2 kleuren papier

Bij Letterpers kan je kiezen uit maar liefst 48 kleuren papier. En hoe leuk is het om 2 kleuren papier te combineren! Het papier wordt op elkaar geplakt tot 600 gram tot maar liefst 900 gram! Door de dikte zie je de beide kleuren op de zijkant terug. Zo creëer je je eigen kleur op snede.

Stel zelf je kleuren samen! Klik hier voor een kleuroverzicht.

Oud Hollands papier

Geschept papier is papier met een gekarteld. Oud Hollands papier is een klassiek kaartje met een geschept randje. Het is zeer geschikt voor letterpers. De kaartjes kun je gevouwen, met de vouw links of boven of als enkel kaartje bestellen.

Het geschepte papier is alleen verkrijgbaar in 300 gram. Gangbare afmetingen met bijpassende enveloppen zijn:

9 x 13,5 cm
10 x 16 cm
13 x 13 cm

Afwijkende formaten bestellen wij op aanvraag.

Een enkele kaart drukken wij doorgaans op 600 grams papier. Een gevouwen kaartje altijd 300 gram, omdat anders de vouwrand breekt. Het dubbelzijdig bedrukken van een 600 grams papier kan heel goed. Door de dikte zie je de kleur op de andere zijde niet. Papier van 600 gram kan je prachtig voorzien van een kleur op de zijkant.

Transparant papier

Een wikkel met het dag-programma? De brief van de ceremoniemeesters? Een extra kaartje op je vrienden en familie uit te nodigen voor een baby borrel of een doopfeest? Of als trouwkaart?

We hebben verschillende kleuren transparant papier en enveloppen in de collectie zodat je dit papier perfect kan gebruiken als aanvulling bij jullie trouwkaart of geboortekaartje.

Glanzend parelmoer en metallic papier

Op zoek naar papier dat net een klein glimmertje heeft maar niet over de top? Dit glanzende metallic papier is prachtig van structuur. Bij een gevouwen kaartje heb je de parelmoer glans op de voorkant en aan de binnenkant is het mooi mat. De perfecte combinatie voor als je net even iets anders wilt.

Ruw grijs- en bruinkarton

De Letterpers techniek kan je zelf toepassen op karton papier. Het ruw grijs- en bruinkarton is verkrijgbaar in 600 gram. Ook dit karton kunnen we op veel maten snijden.

Het geeft de kaarten een stoere uitstraling. De kleuren mengen wij met de hand. Heb je een kleur gezien op een off white kaart, en wil je dit op karton gedrukt zien? Dat geeft een kleurverschil door de werking van de verf en het papier. De ontwerpsters begeleiden jullie in het kiezen van een juiste kleur.

Het papier is minder geschikt voor een volvlak, een openvouwbare kaart en ook een preeg kan niet toegevoegd worden, omdat het papier anders breekt.

Fluweel papier

Luxe, dat is de uitstraling van dit fluwelen papier. Het voelt zacht en speciaal. Te gebruiken voor kaarten, maar ook prachtig als trouwmap.

Handgeschept papier

Dit papier is handgeschept. Kijk naar de prachtige structuur. Robuust maar ook klassiek. Afhankelijk van het design kan je alle kanten op.
De papieren kopen wij bij een ambachtelijke papierschepper en papiermolen. Echt alle velletjes zijn verschillend van elkaar.

Khadi handgeschept papier is te koop in de webshop: https://letterpers.nl/product-categorie/shop/papier/