Papiersoorten

Oud Hollands papier

Geschept papier is papier met een gekarteld. Oud Hollands papier is een klassiek kaartje met een geschept randje. Het is zeer geschikt voor letterpers. De kaartjes kun je gevouwen, met de vouw links of boven of als enkel kaartje bestellen.

Het geschepte papier is alleen verkrijgbaar in 300 gram. Gangbare afmetingen met bijpassende enveloppen zijn:

9 x 13,5 cm
10 x 16 cm
13 x 13 cm

Afwijkende formaten bestellen wij op aanvraag.

100% Katoen papier

De meeste kaarten drukken wij op mooi 100% katoen papier waar we ook exact bijpassende enveloppen bij hebben die speciaal voor Letterpers zijn gemaakt. Je kunt alle maten kiezen, maar de meest bestelde maten zijn:

10 x 15 cm
11 x 17 cm
13 x 13 cm
10 x 21 cm

Afwijkende formaten en labels of andere vormen zijn tevens te bestellen.

Een enkele kaart maken is 600 gram en een gevouwen kaartje 300 gram. Een gevouwen kaart is minder dik, anders kan het niet gevouwen worden. Dubbelzijdig bedrukken is mogelijk zonder dat je de kleur op de andere zijde ziet. Papier van 600 gram kan je prachtig voorzien van een kleur op de zijkant.

Er zijn meerdere papierkleuren mogelijk. Je kunt kiezen tussen:

offwhite papier
papier met een parelmoerglans
licht blauw papier
donker blauw papier
licht grijs papier
zwart papier

Ruw grijs- en bruinkarton

De Letterpers techniek kan je zelf toepassen op karton papier. Het ruw grijs- en bruinkarton is verkrijgbaar in 600 gram. Ook dit karton kunnen we op veel maten snijden.

Het geeft de kaarten een stoere uitstraling. De kleuren mengen wij met de hand. Heb je een kleur gezien op een off white kaart, en wil je dit op karton gedrukt zien? Dat geeft een kleurverschil door de werking van de verf en het papier. De ontwerpsters begeleiden jullie in het kiezen van een juiste kleur.

Het papier is minder geschikt voor een volvlak en ook een preeg kan niet toegevoegd worden, omdat het papier anders breekt.