+ 31 (0)6 44 0244 39

info@letterpers.nl

Oude Fabriekstraat 20,  3512 NR Amersfoort

Tot en met 16 november is de winkel en studio gesloten in Amersfoort. Telefonisch zijn wij bereikbaar op bovenstaande nummer.

De studio is op afspraak open.

letterpers-letterpers-geboortekaart-tiny-risselada-tegen-de-stroom-in-foto-cees-wouda-11-van-16letterpers-tegen-de-stroom-in

Tiny en Annemarije

Eigenaresse en ontwerpster

“Vanaf groep 3 wist ik het al: “ik wil ontwerper worden”. Op de basisschool waren vooral de werkstukken favoriet om te maken en tekende ik volop. Vanaf mijn 14e ben ik gaan schilderen met olieverf zodat ik werd toegelaten op de Kunstacademie ArtEZ. Als een vis in het water heb ik daar 4 jaar dag en nacht rondgelopen. Na een stage bij het grootste ontwerp bureau ter wereld, Pentagram in Londen, heb ik gewerkt bij twee verschillende ontwerpbureau’s in Amsterdam.”

“Op een gegeven moment werd ik zwanger en ik had  een mooi geboortekaartje ontworpen voor mijn dochtertje. Dit wilde ik op een bijzondere manier laten drukken. Mijn Ierse collega wees me op Letterpress, boekdruk wat steeds hipper werd in Amerika. In Nederland kon ik dit nergens vinden. Ik heb toen een kleine Adana handdegel gekocht in Engeland. Een jaar later kon ik zelf mijn trouwkaart gaan drukken. Hier was ik zo enthousiast over dat ik  een blog startte over deze prachtige manier van werken met inkt en letters. De eerste aanvragen kwamen al snel binnen en in no-time kon ik het niet meer alleen aan en vond ik een prachtig plekje in de oude Prodentfabriek in Amersfoort, om verder uit te breiden.”

“Onze kaarten worden nog steeds ambachtelijk gedrukt en elk kaartje wordt naar wensen van de ouders ontworpen. Zo is geen dag hetzelfde en is het altijd weer een uitdaging om een prachtig nieuw ontwerp te maken voor een kindje of een bruidspaar.”

Linkedin profiel Tiny

Sales en Online Marketing

Al ruim zes jaar werk ik met veel plezier bij Letterpers. Tiny en ik kennen elkaar vanaf de middelbare school, en toen het drukker werd bij Letterpers vroeg zij of ik een aantal uurtjes voor haar wilde werken. Dit aantal is uitgegroeid naar mijn volledige baan. Van offerte tot ontwerp, je kunt bij mij terecht. Ook de website valt onder mijn beheer.Kortom de werkzaamheden zijn divers. Heerlijk al dat blije babynieuws wanneer een trotse vader of moeder de geboortegegevens doorgeeft van hun kleine spruit.

Linkedin profiel Annemarije 

Media

Magazines en uitgevers van boeken zijn van harte welkom in onze drukkerij om foto’s te maken. Wij vinden het belangrijk dat deze prachtige oude ambacht niet verloren gaat en willen dit graag met je delen.

Je bent als fotograaf of journalist van harte welkom om foto’s te maken terwijl Tiny staat te drukken.

Bel ons om je ideeën te bespreken!

+ 31 (0)6 44 0244 39

 

 

Scroll naar top