Contact met Letterpers

Letterpers letterpress winkel shop amersfoort stationery schrijfwaren IMG 4636 2

Openingstijden studio en winkel

Elke werkdag open tussen 9.30 – 16.30 uur. In de weekenden en tijdens schoolvakanties (midden Nederland) is de winkel in Amersfoort gesloten.

Wel drukken wij door en telefonisch elke werkdag bereikbaar.

Uitzondering zijn de georganiseerde workshops in het Stadsatelier.

info@letterpers.nl
+ 31 (0)6 44 0244 39

Advies gesprek voor een geboorte- of trouwkaart?

De meeste ontwerpen worden gemaakt op basis van mail en telefonisch contact. Maar wil je liever langskomen dan ben je van harte welkom. Een advies gesprek maken wij uitsluitend na het sturen van een indicatie offerte.

letterpers-letterpers-geboortekaart-tiny-risselada-tegen-de-stroom-in-foto-cees-wouda-11-van-16letterpers-tegen-de-stroom-in

Van Westreenenstraat 2, 3814 BN Amersfoort 

Letterpers Stadsatelier van Westreenenstraat 2 Amersfoort IMG 3320

Tiny en Annemarije

Letterpers letterpress stadsatelier drukkerij drukker amersfoort IMG 3544

Eigenaresse en ontwerpster

“Vanaf groep 3 wist ik het al: “ik wil ontwerper worden”. Op de basisschool waren vooral de werkstukken favoriet om te maken en tekende ik volop. Vanaf mijn 14e ben ik gaan schilderen met olieverf zodat ik werd toegelaten op de Kunstacademie ArtEZ. Als een vis in het water heb ik daar 4 jaar dag en nacht rondgelopen. Na een stage bij het grootste ontwerp bureau ter wereld, Pentagram in Londen, heb ik gewerkt bij twee verschillende ontwerpbureau’s in Amsterdam.”

“Op een gegeven moment werd ik zwanger en ik had  een mooi geboortekaartje ontworpen voor mijn dochtertje. Dit wilde ik op een bijzondere manier laten drukken. Mijn Ierse collega wees me op Letterpress, boekdruk wat steeds hipper werd in Amerika. In Nederland kon ik dit nergens vinden. Ik heb toen een kleine Adana handdegel gekocht in Engeland. Een jaar later kon ik zelf mijn trouwkaart gaan drukken. Hier was ik zo enthousiast over dat ik  een blog startte over deze prachtige manier van werken met inkt en letters. De eerste aanvragen kwamen al snel binnen en in no-time kon ik het niet meer alleen aan en vond ik een prachtig plekje in de oude Prodentfabriek in Amersfoort, om verder uit te breiden.”

“Onze kaarten worden nog steeds ambachtelijk gedrukt en elk kaartje wordt naar wensen van de ouders ontworpen. Zo is geen dag hetzelfde en is het altijd weer een uitdaging om een prachtig nieuw ontwerp te maken voor een kindje of een bruidspaar.”

“Daarnaast ben ik in 2020 gestart met het Stadsatelier waar we les geven in de oude grafiek technieken aan basisscholen maar ook volwassenen. Het atelier is te huur nadat je een workshop hebt gevolgd zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.”

Letterpers Letterpers Annemarije DSC 1153 k

Sales en Online Marketing

Al ruim 10 jaar werk ik met veel plezier bij Letterpers. Tiny en ik kennen elkaar vanaf de middelbare school, en toen het drukker werd bij Letterpers vroeg zij of ik een aantal uurtjes voor haar wilde werken. Dit aantal is uitgegroeid naar mijn volledige baan. Van offerte tot ontwerp, je kunt bij mij terecht. Ook de website valt onder mijn beheer. Kortom de werkzaamheden zijn divers. Heerlijk al dat blije babynieuws wanneer een trotse vader of moeder de geboortegegevens doorgeeft van hun kleine spruit.

Linkedin profiel Annemarije 

Letterpers letterpress Tiny Risselada magazine Amersfoort drukkerij DSC 1645

Magazines

Magazines en uitgevers van boeken zijn van harte welkom in onze drukkerij om foto’s te maken. Wij vinden het belangrijk dat deze prachtige oude ambacht niet verloren gaat en willen dit graag met je delen.

Je bent als fotograaf of journalist van harte welkom om foto’s te maken terwijl Tiny staat te drukken.

Bel ons om je ideeën te bespreken!

+ 31 (0)6 44 0244 39

Scroll naar boven