Homepage banner letterpers geboortekaartjes trouwkaarten Tiny

Hoe is Letterpers ontstaan en wie is Tiny?

Vanaf groep 3 wist ik het al: “ik wil ontwerper worden”. Op de basisschool waren vooral de werkstukken favoriet om te maken en tekende ik volop. Vanaf mijn 14e ben ik gaan schilderen met olieverf zodat ik werd toegelaten op de Kunstacademie ArtEZ. Als een vis in het water heb ik daar 4 jaar dag en nacht rondgelopen. Na een stage bij het grootste ontwerpbureau ter wereld, Pentagram in Londen, heb ik gewerkt bij twee verschillende ontwerpbureaus in Amsterdam.

Op een gegeven moment werd ik zwanger en ik had  een mooi geboortekaartje ontworpen voor mijn dochtertje. Dit wilde ik op een bijzondere manier laten drukken. Mijn Ierse collega wees me op Letterpress, boekdruk wat steeds hipper werd in Amerika. In Nederland kon ik dit nergens vinden. Ik heb toen een kleine Adana handdegel gekocht in Engeland.  Een jaar later kon ik zelf mijn trouwkaart drukken. Hier was ik zo enthousiast over dat ik een blog startte over deze prachtige manier van werken met inkt en letters. De eerste aanvragen kwamen al snel binnen en in no-time kon ik het niet meer alleen aan en vond ik een prachtig plekje in de oude Prodentfabriek in Amersfoort, om verder uit te breiden.

Onze kaarten worden nog steeds ambachtelijk gedrukt en elk kaartje wordt naar wensen van de ouders ontworpen. Zo is geen dag hetzelfde en is het altijd weer een uitdaging om een prachtig nieuw ontwerp te maken voor een kindje of een bruidspaar.

Op dit moment ben ik tevens docent in letterzetten en boekdruk op ArtEZ kunstacademie in Zwolle.

Naast Letterpers heb ik sinds juli 2020 het Stadsatelier opgezet. Een inspirerend atelier waar ik samen met docenten workshops geef in grafiek zoals boekdruk, etsen, lino, houtsnedes, papier scheppen etc. Het atelier is tevens te huur zodat je als kunstenaar zelfstandig kunt werken.